Sākums>Aktualitātes

Aktualitātes

Pieslēdzies sarunu festivāla LAMPA diskusijai: "Vai sabiedrībai pietiek ambīciju efektīvai procesu digitalizācijai?" tiešsaistē.

Pirmdiena 31.08.2020

Pieslēdzies sarunu festivāla LAMPA diskusijai: "Vai sabiedrībai pietiek ambīciju efektīvai procesu digitalizācijai?" tiešsaistē. 4. septembrī plkst. 10.00 pieslēdzies ZZ Dats diskusijai sarunu festivāla LAMPA ietvaros.

Vēlamies vērst uzmanību un veicināt iedzīvotāju iesaisti publiskās pārvaldes digitalizācijas procesā. Parādīt – kopā strādājot pašvaldībai, iedzīvotājiem un uzņēmējiem, var rasties efektīvākie un ērtākie risinājumi.

Šodien vairs nav aktuāls jautājums vai digitalizācija ir nepieciešama, bet gan — kādā līmenī varam sekmēt procesu digitalizāciju? Vai mēs kā sabiedrība kopā spējam uzstādīt pretenciozus mērķus, lai esošie procesi būtu patiesi efektīvi un ērti? Vai mums pietiek ambīcijas, mērķtiecība un darītgriba, lai neietu vienkāršāko ceļu, kas tikai pārceļ no papīra uz digitālo vidi un rezultātā nedod nozīmīgus ieguvumus, jo procesā nav veiktas būtiskas izmaiņas. Vai procesus varam ietekmēt tā, lai mēs saņemtu 4. un 5.līmeņa e-pakalpojumus – tādus pakalpojumus, kura sniegšanai maksimāli tiek samazināta pakalpojuma izmantotāju fiziskās klātbūtnes nepieciešamība un kura sniegšanas procesa atbalstam maksimāli tiek izmantotas informācijas tehnoloģijas.

Pieslēgties tiešraidei varēsi šeit – https://festivalslampa.lv/lv/programma/pasakumi/1311
Diskusijā piedalās:
Dainis Dosbergs, ZZ Dats direktora vietnieks
Kārlis Siliņš, LVRTC ePakalpojumu daļas vadītājs
Santa Sāra-Kukule, Siguldas novada pašvaldības Klientu apkalpošanas pārvaldes vadītāja
Egils Trumpe, Siguldas iedzīvotājs

Atpakaļ uz sarakstu