Sākums>Aktualitātes

Aktualitātes

No 1. februāra mājsaimniecībām ar sašķidrinātās naftas gāzes vai dīzeļdegvielas apkuri valsts daļēji kompensēs izmaksu pieaugumu.

Otrdiena 21.02.2023

No 1. februāra mājsaimniecībām ar sašķidrinātās naftas gāzes vai dīzeļdegvielas apkuri valsts daļēji kompensēs izmaksu pieaugumu. Sašķidrinātās naftas gāzes izmaksu un marķētās dīzeļdegvielas izmaksu pieaugumu kompensē 50% apmērā virs noteiktā sliekšņa, kas ir līdzvērtīgs siltumenerģijas vidējam tarifam iepriekšējā apkures sezonā - 70 euro/MWh. Izmaksu pieaugumu kompensācija paredzēta līdz paredzamajiem cenas griestiem, bet ne vairāk kā noteiktu apjomu, kas ir pietiekams vienas mājsaimniecības siltumapgādes nodrošināšanai.

Sašķidrinātās naftas gāzes (propāna – butāna gāze) izmaksu pieaugumu kompensē līdz 1 tonnai sašķidrinātās naftas gāzes, ja izmaksas pārsniedz 0,91 euro/kg, bet ne vairāk kā 1,29 euro/kg.

Marķētās dīzeļdegvielas (dīzeļdegviela) izmaksu pieaugumu kompensē līdz 4000 litru marķētās dīzeļdegvielas, ja izmaksas pārsniedz 0,69 euro par litru, bet ne vairāk kā 2,01 euro par litru. Iesniedzot pieteikumu par marķētās dīzeļdegvielas izmantošanu mājokļa siltumapgādes nodrošināšanai, mājokļa tiesiskā pamatojuma dokumentiem ir jāpievieno Valsts ieņēmumu dienesta VID izziņa "Par tiesībām iegādāties marķētos naftas produktus".

Tāpat kā citos atbalsta maksājumos kompensācijas maksā iekļauts PVN.

Lai pieteiktos energoresursu atbalstam par apkurē izmantoto butāna gāzi vai dīzeļdegvielu, mājsaimniecībām jārīkojas līdzīgi kā cita apkures veida pieteikumu iesniedzējiem – jāaizpilda pašvaldībai adresēts pieteikums. To iespējams paveikt attālināti portālā www.epakalpojumi.lv vai klātienē pašvaldībā, kuras teritorijā atrodas mājoklis. Daļēji tiks kompensēts izmaksu pieaugums par periodu no 2022. gada 1. maija līdz šī gada 30. aprīlim, uzrādot maksājumu apliecinošu dokumentu.

Atpakaļ uz sarakstu